Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Stralsund – DAG 2 (den 16 april)

Posted on apr 23, 2012

Vi tog en härlig och lagom lång promenad i Stralsund, beläget vid Östersjökusten. På mysiga (tyskt ord för mysig är gemütlich – låter också mysigt, eller hur?) små caféer kan man dricka kaffe och njuta av vårsolen. Våren i Tyskland kommer lite tidigare än i Karlskrona. Tecken på detta är alla träd som doftar av vårens blommor.
Det är värt att komma ihåg att Stralsund var i svensk ägo från den Westfaliska freden mellan 1648 till 1815. Utan problem kan man hitta många svenskminnen.
Arkitekturen i Stralsund verkar vara centrerad kring den gamla stadens torg som nyligen har renoverats. För nästan 10 år sedan togs den upp på UNESCO:s världsarvslista.
Stralsund sett uppifrån från Mariakyrkans torn var helt underbar! Det är en av de utsikter man aldrig kommer att glömma.
Lite trötta men nöjda drog vi mot Berlin. Äntligen Berlin! Först nådde vi dess östra del. Första intrycket var ett arkitektonisk kaos, olika färger och industrialistisk karaktär som drog till sig uppmärksamhet och väckte intresse. Mycket spännande! Sent på kvällen var vi framme på hotellet. De som hade krafter kvar tog sig en promenad. Berlins mäktiga upplevelser fick vi vänta med till nästa dag.