Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Skolavslutning – en del av oss säger farväl till Litorina

Posted on jun 2, 2009

Tisdagen den 2 juni hade vi skolavslutning. En del av våra elever kommer att fortsätta nästa år, en del inte. Hursomhelst, vill vi tacka alla för det här fantastiska läsår som vi haft. Vi önskar alla en riktig trevlig sommar!Vår praktikant Dasja Gerber från Immanuel Kants universitet I Kaliningrad har skrivit ett brev till oss alla.Nu är det dags att ta avsked av Litorina… Det är verkligen tufft och tråkigt. När jag går till skolan sista dagen på läsåret kommer jag omedvetet att tänka på allt som jag har upplevt här under ett år…

Början av läsåret… Allt är nytt och alla är obekanta och lite främmande… Det är så oerhört jobbigt med språket! Men vi kämpar…

Sedan kommer TDE – tvådagarsexkursion. Nya uppleverser och nya vänner… Undan för undan lär vi känna varandra…

Resan till Göteborg, studier, praktik… Tiden går så snabbt och snart är det redan Jul, jag åker till Ryssland under nästan en månad. Under den här månaden blir jag klar över hur starkt jag saknar Sverige, alla mina svenska vänner och bekanta… och Litorina visst…