Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Ryssland: Ekonomi, affärer och människor

Posted on mar 24, 2010

Den 8 april välkomnar Litorina gästföreläsaren Alexander Kudinov, f d rysk diplomat som kommer att dela med sig av sina kunskaper om sitt land och ge oss bättre förståelse för relationerna mellan våra länder.


Ryssland: ekonomi, affärer och människor

Tid och plats: den 8 april 2010, kl 11.10-12.10, salen Visby
Fri entré. Alla är varmt välkomna!

Innan dess kommer Alexander Kudinov att hålla en timmes föreläsning för Litorinas deltagare om Rysslands historiska och politiska utveckling under de senaste 110 åren.

Mer om Alexander Kudinov

Alexander Kudinov är född i Sovjetunionen 1947. Han är en flitig föreläsare och debattör i svenska auditorier. Under 23 år arbetade han som diplomat i Sovjetiska/Ryska UD och tjänstgjorde i Finland, Sverige och Storbritannien.

Möten med kungar och presidenter, ministrar och kändisar var en del av arbetet. Efter tiden på UD arbetade han som konsult hos den amerikanska juristfirman White & Case på deras Moskvakontor i 9 år. Han har också arbetat som rådgivare för svenska och internationella företag som Volvo och Internationella Bibelsällskapet. 2001 flyttade han till Sverige och blev svensk medborgare 2006. Numera är Alexander Kudinov bosatt i Vetlanda.

Alexander Kudinov delar med sig av sina erfarenheter som diplomat i ett land som har genomgått stora politiska, sociala och ekonomiska förändringar under de senaste årtionderna. I sina föreläsningar berättar han om utvecklingen i Ryssland från början av 1900-talet fram till idag. Han berättar om det ryska samhället, ekonomin och den politiska situationen i landet efter 19 år av ”demokratisk utveckling”. Han delar också med sig om livet som diplomat och ger värdefulla råd för den som gör affärer med Ryssland.