Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

QEN – ett steg till…

Posted on maj 11, 2009

Det var i slutet av 2008 som jag fick höra om utbildningsprojektet QEN som riktar sig till kvinnor med invandrarbakgrund, som har en ambition att starta eget företag eller överta en befintlig verskamhet. Kursen erbjuder en kombination av olika ämnen som t ex marknadsföring, nätverksbildning, projektledning, svenska (kulturgrammatik), lagar, ekonomi, affärsrelationer, organisation, ledarskap och mycket mer som gjorde mig väldigt nyfiken.

Speciellt när man kommer från ett annat land och vill ta reda på hur det svenska systemet/samhället/ekonomin funkar är dessa kunskaper mycket värdefulla.
Ta den chansen!, tänkte jag, eftersom jag nyligen har flyttat från Schweiz till Sverige (september 2008), har ekonomisk utbildning från Schweiz och var jätteintresserad att delta i QEN. Samtidigt deltog jag sedan mitten av september 08 i intensivsvenska – en kurs på Litorina vilken jag också kan rekommendera till alla som vill lära sig bra svenska hos världens bästa språklärare!