Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Ny kursansvarig för Boendestödjare

Posted on jan 30, 2017

Det sägs att alla goda ting är tre och ibland slumpar sig livets väg till att bli en unik treenighet.
Som när man utbildar sig till att bli officer och sedan vidare till kallet att vara präst, för att till slut kombinera allt av det man gjort i livet till en självklar synergi med en ny spännande brännpunkt.
Ungefär så känner Urban Sylvan inför sitt nya uppdrag som kursansvarig för kursen Boendestödjare som höstas hade startskott på Litorina.
– Det känns bra att vara tillbaka i folkbildningen där jag vill hjälpa mina deltagare att växa och utvecklas, säger Urban inför sitt nya uppdrag.

Urban Sylvan är en man med många olika kostymer. Eller rättare sagt: en man som burit många olika uniformer. Hans bag med yrkeslivserfarenheter är välfylld med kompetens och han har bland annat ägnat sitt liv åt både politik, författande och rektorsskap.

De tunga yrken som han ägnat mest tid åt och som påverkat honom mest är dock tiden som officer och det nuvarande- prästyrket.

Sedan några veckor tillbaka har Urban fått en ny utmaning i sitt liv. Vägen bar honom till Litorina för att där bli kursansvarig för deltagarna i kursen Boendestödjare.
Han ser all sin erfarenhet som en bra grund att stå på då det finns många likheter mellan allt det han arbetat med.
– Man måste hela tiden jobba mot högre syfte där ledarskap och att underkasta sig andra människors vilja är a och o, förklarar Urban.

Hans förmåga att kunna lyssna på människor, föra bra samtal, leda och ge goda råd är egenskaper som används både inom försvaret, kyrkan och så klart i folkbildningen, poängterar Urban glatt som redan trivs bra med sin nya livsgärning.

Vi på Litorina hälsar dig varmt välkommen!