Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Litorina International Art of Screenwriting

Posted on aug 28, 2018

Nu är den positiva nyheten släppt!

Litorina International Art of Screenwriting- det är namnet på den nya internationella manusutbildningen som startar i Karlskrona under augusti 2019.

Redan nu kan vi avslöja att Hannes Holm som har skrivit och regisserat filmer som Himlen är oskyldigt blå, En man som heter Ove, Ted- för kärlekens skull med flera filmer och China Åhlander som producerat filmerna Äta sova dö, Min faster i Sarajevo med flera, finns med i en referensgrupp som kommer att se till att utbildningen håller en professionell nivå.

Utbildningen är ett samarbete mellan Litorina och Filmplan som inledde ett samarbete redan under första upplagan av Carl International Film Festival 2017.

Under förmiddagens presskonferens släpptes den positiva nyheten. Utbildningen, som är internationell, kommer att ha engelska som undervisningsspråk och är öppen för deltagare från Sverige, Östersjöregionen och övriga världen. 
Bas för utbildningen blir Karlskrona med sina vackra miljöer som extra inspiration för kursdeltagarna.

Mer information om utbildningen kommer att släppas i januari då ansökan öppnar.

– Film är ett demokratiskt verktyg och en dokumentation över tiden, säger rektor Agrita Martinsone.
– Alla filmer börjar med en bra historia och vi vill vara med och göra sydöstra Sverige till en sjunde filmregion, fortsatte Henrik JP Åkesson, chef för Filmplan.