Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Med tro och stark vilja kan man lyckas

Posted on sep 19, 2011

På onsdag den 14 september 2011 deltog kursen intensivsvenska och rektorn Agrita Martinsone i ceremonin ”Årets Nybyggare i Blekinge 2011” i Residenset.

Blekinges landshövding Gunvor Engström presenterade två kvinnor som blivit framgångsrika. Båda är invandrare och heter Idas och Boontariga och dem höll en föreläsning om hur man kan kämpa för att skaffa sig ett liv i ett annat land men det gäller att inte ge upp.

Efter den inspirerande föreläsningen, deltog vi i prisutdelningen. En man från Irak, som öppnat ett bilvårdsföretag och på ett år lyckats få massor av kunder, fick första priset. Han funderar även på att expandera. Andra priset gick till en man från Iran som byggt upp ett företag inom restaurangbranschen. Han har en pizzeria och ska öppna ett bageri.

Vi som kommer från olika länder med olika erfarenhet och olika kunskaper, känner att det är jätteviktigt för oss att lyssna på dem som har lyckats. De är förebilder och det visar att det finns möjlighet att lyckas även om man ibland stöter på hinder. Man lär sig och utvecklas. Det var en intressant dag hos landshövdingen som vi kommer att ha nytta av och möjlighet att ta med oss i våra drömmar om integration. Nybyggarna med invandrarbakgrund var fulla av kraft och energi och dem lyckades att inspirerar oss. Bäst av allt är att vi själva bestämmer hur!

Vi var alla överens om att det var den bästa aktiviteten som vi haft på Litorina.

/ Studerande från kursen Intensivsvenska