Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Litorinadagen och öppet hus den 7 maj

Posted on apr 16, 2010

Det har varit en god tradition hos oss att fira Litorinadagen – skolans födelsedag. Litorinadagen brukar vara fullspäckad med olika festliga evenemang som t ex stipendieutdelning.

Öppet hus på Litorina innebär att vi bjuder in Dig som är nyfiken på vad vi är och vad vi gör. Den dagen visar vi upp oss och lämnar särskilt mycket utrymme för Dina frågor. Du är välkommen vilken tid som passar dig bäst mellan kl 8 och 16.

Årets Litorinadag också är ett evenemang i Europaveckan som samordnas av Europa Direkt Blekinge. Dagens föreläsning av författaren Gillis Herlitz organiseras i samverkan med Karlskrona kommun. Eftermiddagens konsert har en unik program.

Program
08.00-09.30    Öppna lektioner på skolan. Kom och prova!
10.00-12.30    Invigning och gästföreläsning: Kulturgrammatik med författaren Gillis Herlitz, expert på mänskliga relationer och beteenden (filmsalen, Gullberna Park)
12.30-14.00    Lunch på skolan
14.00    Utdelning av Litorinastipendier och konsert: Svensk, norsk, estnisk, polsk och rysk musik med Alexandra Gävert, Astrid Selling Sjöberg, Carina Klein och a capella-gruppen So Seven (filmsalen, Gullberna Park)
ca 15.15    Fika och tårta!