Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Konstutställning i Slup och Barkasskjulet

Posted on jul 10, 2017

I veckan har Birgitta Simonsdotter och Annette Hoverby en konstutställning i Slup och Barkasskjulet på Stumholmen.

I ett samtal med mig, Litorinas praktikant Volodymyr, har Birgitta och Annette berättat om var de hittar sin inspiration och hur själva processen ser ut innan det blir ett nytt konstverk.

För Birgitta är hennes konst ett sätt att koppla av och leka. Hon jobbar med olika tekniker såsom keramik, textil och målning.

Birgitta får bara händerna att skapa och så plotsligt blir det ett djur som inte ens finns i det verkliga livet. Dessutom är det hennes fantasi som gör det möjligt. När det gäller textiltryck så är det också en lek för Birgitta.

– Samma när man målar. Det är någon slags avkoppling för att må bra, tycker hon.

Både Birgitta och Annette tar en massa bilder som hjälper dem att hitta nya motiv. Medan Birgitta tar bilder i naturen fotograferar Annette sina katter som alltid finns nära till hands.

– Jag kan börja med ett nytt konstverk när jag är säker på att jag hittat ett bra motiv som inspirerar mig. Jag letar efter motiv hela tiden, berättar Annette.

För att själv bli inspirerad får man besöka Birgittas och Annettes konstutställning som är öppen varje dag mellan kl. 12 och 16 till och med den 16:e juli.