Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Konstutställning i Slup och barkasskjulet

Posted on jul 4, 2017

Idag är det särskilt mysigt på båtbyggarnas lokal på Stumholmen då Saltögruppens traditionella utställning i Slup och Barkasskjulet är igång nu!

Det är inget konstigt att en sådan regnig dag pratar deras konst ännu tydligare språk. Konstens mest använda ord här är känslor, färg och stämning.

I Saltögruppen ingår fem personer. Birgitta Simonsdotter, Maj-Britt Svensson, Marianne Pagler och Annette Malmström Hoverby har idag varit på plats och träffat besökare i Slup och Barkasskjulet. Sven-Krister Pagler är med sin utställning på ett annat vernissage.

– Vi ställer ut ihop men vi jobbar ju hemifrån. Förutom denna lokal har vi haft utställningar i hela länet, i Småland och till och med Stockholm, berättar Birgitta Simonsdotter och Maj-Britt Svensson. – Sedan har vi utställningar själva på olika ställen.

Det är riktigt häftigt att det är olika tekniker som ställs ut här. Man kommer säkert att hitta nånting för sig själv oavsett vilka intressen man har.

Konstnärerna är väldigt nöjda med att de får ha sin utställning just på båtbyggarnas lokal. Birgitta tycker att det blir en perfekt kombination med den gamla miljön där man får titta på både konst och båtar och där det luktar så gott.

– Det hade inte varit samma vackert i en stor konsthall med släta väggar. Det är just miljön som gör väldigt mycket här samt läget och Marinmuseet, sammanfattar Birgitta Simonsdotter.

Utställningen är öppen varje dag 12.00-16.00 till och med den 8:e juli. Välkomna!