Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Konst i Slup och barkasskjulet

Posted on jul 19, 2017

Litorinas lokal på Stumholmen har verkligen mycket att bjuda på under hela julimånaden.

Just nu är det sommarens tredje konstutställning som är igång i Slup- och Barkasskjulet och det är Mixed Art Group som ställer ut sin konst.

På plats träffade vi Börje Ingvarsson och Kristina Liljegren som berättade lite om sina tavlor. För Börje blev målningen en hobby efter det att han hade blivit pensionär.

– Jag målar i akvarell eller vattenfärger, men också med tusch och akryl för att få fram olika effekter. Nästan alltid är det kvinnor med på bilderna. Om man ska titta noga så ser man att de har var sin handväska, avslöjar han.

Kristina Liljegren ställer ut sina tavlor i Slup- och Barkasskjulet för första gången. Tidigare har hon haft utställningar i Småland och Skåne.

– Först började jag med olja, men sedan blev jag sjuk utav det och var tvungen att börja måla i akryl istället. Nu har jag provat lite i akvarell och då är det lätt att ta allt med sig om man ska måla utomhus, berättar hon.

Då Kristina har målat både i Sverige och utomlands, märker man en mängd motiv på hennes tavlor.

– Jag målar både natur och hus och människor, lite allt möjligt. Himmel och hav är roligt att måla, tycker jag, sammanfattar Kristina.

Utställningen är öppen till och med 30:e juli mellan kl. 10:00 och 17:00.