Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

”Jag tappar tiden när jag målar”, Monika Lundin

Posted on sep 15, 2015

På vernissagen av utställningen ”Elefanter med sällskap” 15 september fick gästerna träffas och umgås med konstnären Monika Lundin. Hennes målade elefanter av olika färger, former och karaktärer visas nu i Litorinas Lilla konsthall.

”Jag blev inspirerad av elefanter på cirkus i Växjö där jag bor. Även att det är elefanter som är på tavlorna, kan varje person se något annat – något som endast han eller hon lyckas att se”, säger Monika Lundin och pekar på de utrycksfulla tavlorna där elefanterna än träder fram, än gömmer sig i bakgrunden.

Enligt konstnären litar hon på känslor och intryck i sitt målande. Hon brukar inte göra skisser.

”Jag tappar tiden när jag målar”, berättar Monika Lundin. ”Jag skapar intuitivt och expressionistiskt med mycket rörelse i bilderna”, tillägger hon.

Utställningen visas till 6 oktober.

IMG_0079 IMG_0073 IMG_0118 IMG_0106 IMG_0094 IMG_0120 IMG_0121