Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

In the Shadow of Altars – en fängslande dans

Posted on okt 12, 2015

Litorina folkhögskolas studerande och personal har varit idag på föreställningen ”In the Shadow of Altars” som presenterades av dansare från Klaipedas statliga Musikteater.

Föreställningen blev en gripande show med dynamisk koreografi och känslofulla syner. Den fångade publiken strax från första minuten, drog den in i den patetiska skymningsvärlden av katolska kyrkan och släppte inte fri tills ridån föll ner.

Handlingen rörde sig om ett val mellan kärlek och plikt. Och fast den förbjudna kärleken har varit ett av de vanligaste motiven inom konst från tusentals år tillbaka, lyckades föreställningen att inte väcka någon onödig déjà vu-upplevelse.

En känsla av en pressande för karaktärer och samtidigt trollbindande för publiken spänning genomsyrade hela dansframträdandet. Den skapades av skuggor som dansade bakom människor, av musik som ibland lät helt hjärtslitande, av ett gigantiskt rökelsekar som svängde över scenen som ett pendel påminnande om det oundvikliga slutet på allt.

”In the Shadow of Altars” visade att man inte alltid behöver ord för att uttrycka sina emotioner. När det gäller kärlek, lycka, sorg och död har vi alla i hela världen en likadan inlevelse.

IMG_0610 IMG_0617[1]