Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Före detta praktikant berättar…

Posted on mar 11, 2009

Litorina Folkhögskola har alltid intresserat sig för sina elevers vidare öden. Vi bestämde oss för att ta kontakt med Julia Boltneva som var praktikant under läsåret 2004-5.

-Hej Julia! Kan du berätta lite om dig själv.
Varifrån kommer du? Hur fick du information om Litorina för fyra år sedan och hur fick du praktikplats?

Jag kommer från en liten stad som heter Svetly och som ligger 3 mil utanför Kaliningrad i Ryssland. Jag fick kontakt med Litorina folkhögskola genom en bekant på Östersjöinstitutet i Kaliningrad. Jag bodde och pluggade i Ystad då och fick veta att det fanns en skola i Karlskrona som tog emot praktikanter varje år. Jag kontaktade skolan och fick till min stora glädje en praktikplats för läsåret 2003-2004. Så det var för drygt fem och