Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

Folkhögskolans dag

Posted on apr 18, 2016

12670812_932865100154936_8399980765493071053_n

I samband med Folkhögskolans dag som firas 15-16 april runt om i Sverige gör folkhögskolorna i Blekinge en gemensam satsning för att öka intresset för folkhögskoleutbildningar.

Varje dag under den kommande veckan kommer en av folkhögskolorna i Blekinge att presentera sig närmare. Om du redan nu vill se vad de olika skolorna har för utbud så kan du hitta respektive hemsida här:
http://www.jamshog.org/
http://valjeviken.se/
http://www.blekingefolkhogskola.se/
https://www.litorinafolkhogskola.se/

Litorina folkhögskola

Folkhögskolan med Östersjöprofil

Vill du lära dig mer om länderna runt Östersjön samt åka på studieresor i Östersjöområdet och de Nordiska länderna? Vill du komma igång med studierna och få gymnasiebehörighet? Vill du bli bättre i svenska språket? Vill du bygga din egen båt, snickra möbler, måla, bli bättre på engelska, svenska eller digitala verktyg? Då har du hittat rätt!

På Litorina kan du dessutom ta del av intressanta föreläsningar och vara en del av en mångkulturell folkhögskola. Här hittar du hela vårt kursutbud.

Litorina har alltid ett varierat utbud av kurser. Dessutom lagar vi mat tillsammans, är ute naturen, åker på utflykter, spelar och sjunger, pratar, fikar, bjuder varandra på våra olika seder och traditioner, har konstutställningar, utmaningar, pyssel m.m.

I sommar kan du ta del av en rad spännande sommarkurser från att vandra Blekingeleden till utöva Irländsk folkmusik. Ta del av Litorinas sommarkurser 2016 här!

Vi är ett glatt och härligt gäng som hoppas du blivit nyfiken på oss och allt som vi kan erbjuda. Vi vill gärna att du kommer med i vårt härliga gäng!

Välkommen med din ansökan!