Välkommen till Litorina folkhögskolas arkiv. Söker du aktuell information, besök vår webbplats.

English for The Golden Years

Posted on mar 27, 2015

På torsdag den 26 mars hade vi sista lektionen för kursen ”English for the golden years”. Kursdeltagaren Gun-Britt, som är också en av våra vetgiriga seniorer, delar med sig av sina upplevelser och reflektioner över tio veckor med seniorengelska. Läs gärna texten och ansök snart, eftersom det bara finns några platser kvar i höst!

Idag slutade kursen English for golden years efter tio veckor. Vi är ett tjugotal flitiga elever, med varierande grundkunskap, som skickligt har lotsats genom engelskans glosor, grammatik och vanliga uttryck. Vi har besökt platser i UK, lyssnat på musik, fixat beställning av biljetter och framförallt arbetat i grupper som hela tiden förändrats, vilket gjort att vi har lärt känna varandra.

Vi har lärt oss mycket genom Andy’s lekfulla och pedagogiska sätt att försöka få oss att uttala rätt, förbättra glosförrådet och få kunskap om London sevärdheter. Idag avslutade vi utbildningen med ett test givetvis i grupper och genom att intervjua engelsktalande person.

Vi som gått är alla mycket nöjda och Andy har verklig kunskap i ämnet… ny kurs planeras till hösten. Ta chansen du som vill lära engelska och bli på gott humör!

Jag skall gå matlagning från andra länder i början av juni, gör det du också jag lovar att det också blir kul!

Gun-Britt, senior B och Engelska for golden years